Aantal personen: 2
20 minuten
300 gr rundergehakt
oregano
gehaktkruiden
1 teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
5 dl tomatensaus
300 gr spaghetti
1/2 bakje champignons
1/2 courgette
Zet een ruime pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
Vermeng ondertussen het gehakt, de gehaktkruiden, de oregano en maak kleine gehaktballen. Voor de snelheid kun je er ook voor kiezen om "plukken" gehakt te maken in plaats van balletjes. (Ziet er anders uit maar het smaakt hetzelfde.)
Fruit de knoflook in de olijfolie en bak de gehaktballen in een koekenpan met hoge rand. Snij de courgette in grove blokken en voeg deze toe. Snij daarna de champignons in vieren en voeg ook deze toe. Alle sappen worden nu opgenomen in deze groenten.
Voeg de tomatensaus toe en laat het 10 minuten sudderen.
Kook de spaghetti beetgaar en giet deze af in een vergiet. Mocht de spaghetti gaan plakken, sprenkel dan wat koud water over de spaghetti en roer het om.
Serveer de spaghetti en de saus en geniet van dit heerlijke eenvoudige italiaanse recept.
Bron/inzender: Janneke
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |